Οι Βόλτες μας

Πρώτη φορά στο θέατρο!

Εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να πάμε να δούμε παιδικό θέατρο. Έψαχνα να βρω την κατάλληλη παράσταση  για την ηλικία του Αριστείδη (2plus), αλλά και την κατάλληλη στιγμή για να πάμε. Ένα απόγευμα, ρωτώντας τον Άρη τι του άρεσε περισσότερο εκείνη την ημέρα στον σχολείο του, με μεγάλο ενθουσιασμό μου είπε ότι η κυρία του “η Γκαφαλλιά” (πεθαίνω να τον ακούω να λέει το όνομα της κυρίας , η οποία όπως κατάλαβες, λέγεται Γαρυφαλιά), τους διάβασε τον λύκο με τα τρία κατσικάκια. Ναι, καλά διάβασες τα κατσικάκια ήταν τρία σύμφωνα με τον Αριστείδη και όχι εφτά…Για δυό τρεις μέρες δεν λέγαμε στο σπίτι τίποτα άλλο, εκτός από τον κακό λύκο και τα εφτά κατσικάκια. Φάγαμε μεγάλο κόλλημα!

Και το κόλλημα μας αυτό, ήταν η αφορμή να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά “Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια”, ένα υπέροχο κουκλοθεατρικό μιούζικαλ, στο Θεάτρου Κούκλας  “PEOPLE & PUPPETS’ SVIT”, της Ιρίνα Μπόικο με ηθοποιούς και κούκλες. Βασισμένο στο γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του «Κακού» Λύκου, που ζει μόνος με όνειρο να έχει έστω ένα φίλο καθώς και των Εφτά Κατσικιών που λατρεύουν τη μουσική και ονειρεύονται μια μεγάλη συναυλία! Όταν μια μέρα ο Λύκος θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της Κατσίκας, θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή όλων τους και θα αποδείξει πως η τέχνη μας ενώνει όλους!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας 2,5 – 5,5 ετών και διαρκεί 50′. Είναι απολαυστική και πραγματικά  η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις . Ο Αριστείδης αρχικά ψιλό τρόμαξε και λίγο πριν μπούμε στο θέατρο , ήθελε να φύγουμε. Αφού το ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο, τελικά μπήκαμε μέσα και εντυπωσιάστηκε με τη μουσική, τα τραγούδια και τις κούκλες. Έπειτα ανυπομονούσε να δει τον κακό λύκο και συνεχώς ρωτούσε που είναι. Το εκπληκτικό σε αυτή την παράσταση, ήταν πως τελικά ο λύκος μόνο κακός δεν ήταν , αντίθετα ήταν πολύ γλυκός. Το  μήνυμα, λοιπόν, που θέλει  να μας περάσει ειναι ότι  «Όλους μας ενώνει η μουσική, όλους μας ενώνει η φιλία!»

Στο τέλος της παράστασης, οι ηθοποιοί κάλεσαν όλα τα παιδάκια να γνωρίσουν από τα κοντά τα κατσικάκια και τον λύκο. Πραγματικά έγινε ένας χαμός! Έσπευσαν όλα στη σκηνή και φυσικά και ο Αριστείδης, ο οποίος κοιτούσε με μεγάλο θαυμασμό τον λύκο!

photo-30-10-2016-13-20-41

photo-30-10-2016-13-20-31

Εκείνη την ημέρα όμως, είχαμε και μια ακόμη πρώτη φορά…καθώς το θέατρο βρίσκεται στο Θησείο, ήταν μια πολύ καλή αφορμή να χρησιμοποιήσουμε  για πρώτη φορά τον ηλεκτρικό.  Ήταν Κυριακή , μια μέρα χωρίς πολύ κόσμο, όποτε ήταν ιδανική ημέρα. Ξετρελάθηκε! Κάθε τόσο , μου έλεγε “μαμά , μου αρέσει το τρένο “, και απολάμβανε την διαδρομή κοιτώντας έξω και σχολιάζοντας οτιδήποτε έβλεπε, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τους ανθρώπους. (Φτάνοντας κάποια στιγμή στη στάση “Ομόνοια”, με ρωτάει, “μαμά, εδώ είναι τουαλέτα;” Σκέψου μέχρι και το νήπιο μπερδεύτηκε με το κακόγουστο πορτοκαλί πλακάκι, που έχει ο συγκεκριμένος σταθμός. Περιττό να σου πω ότι οι διπλανοί είχαν λιώσει στο γέλιο!)

photo-30-10-2016-11-04-37

 

Στο γυρισμό σαν πιο άνετος που ήταν δεν ήθελε να καθήσει, ήθελε απλά να στηρίζεται, όπως κάνουν και οι περισσότεροι…

photo-30-10-2016-13-33-20

Πραγματικά ήταν μια πολύ πολύ όμορφη ημέρα, με πολλές καινούργιες εμπειρίες όχι μόνο για τον Αριστείδη αλλά και εμάς. Καθώς είναι απίστευτα υπέροχο να βλέπεις το μικράκι σου να μεγαλώνει και να παρατηρείς όλες αυτές τις πρώτες του φορές.

Εκτός από τον “Λύκο και τα εφτά κατσικάκια”,  εχθές συγκεκριμένα είδαμε και τον “Παππουτσωμενο Γάτο”. Επίσης κλασικό παραμύθι, αλλά εμένα δεν μου πολύ άρεσε , ο Αριστείδης δεν κουνήθηκε από την θέση του και συνέχεια έψαχνε τον Γάτο.  Αυτό που δεν μου αρεσε, ήταν ότι παίχτηκε στον κινηματογράφο της περιοχής μας και όσο να πεις η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική από αυτή μιας μικρής θεατρικής σκηνής. Έχω την εντύπωση, ότι απευθυνόταν σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδάκια να βαρεθούν.

photo-27-11-2016-12-54-12

Photo 27-11-2016, 11 42 32.jpg

Και για το τέλος, άφησα την φωτογραφία με όλη την τρελοπαρέα. Ο τέταρτος της παρέας όσο και να ήθελα εγώ, δεν ήθελε να φωτογραφηθεί. Βγήκαν ενθουσιασμένοι από την αίθουσα, στάθηκαν μπροστά στην αφίσα της παράστασης και άκουγες απο τα σταματάκια τους: “εμενά μου άρεσε ο Βασιλιάς, έλεγε ο ένας, εμένα ο Γάτος, έλεγε ο δικός μου, η πριγκίπισσα και ο μάγος είπαν τα δυο κορίτσια”!

Φεύγοντας δεν μπορούσαμε να τα μαζέψουμε, τρέχανε τριγύρω και γελούσαν ασταμάτητα! Τελικά μετά από κανένα μισάωρο, καταφέραμε να αποχαιρετιστούμε, κανονίζοντας το επόμενο ραντεβού μας να είναι σύντομα!

photo-27-11-2016-12-58-00

Πολλά πολλά φιλιά!

Untitled

Advertisements

6 thoughts on “Πρώτη φορά στο θέατρο!

  1. Πόσο ανοίγουν οι ορίζοντες των παιδιών όταν τους χαρίζουμε τόσο ζωντανές εμπειρίες; Συγχαρητήρια για τις επιλογές, το θέατρο και το κουκλοθέατρο είναι υγεία για τα παιδιά!!!Καλώς σε βρήκα!!!

    Liked by 1 person

  2. Αχ αυτές οι ηλικίες είναι δύσκολες. Τα δικά μου δεν κάθονταν με τίποτα, τώρα είναι διαφορετικά. Ευτυχώς όμως του άρεσε και πέρασε υπέροχα

    Liked by 1 person

  3. Είναι πολύ ωραία εμπειρία το θέατρο για τα παιδια και πραγματικά τα μαγεύει!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s