Μόλις δύο μέρες έχουν μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα, και πραγματικά νιώθω ότι τρέχω και δεν φτάνω. Την προηγούμενη εβδομάδα, ήμουν εντελώς χαμένη, απείχα από το blog και από όλα τα social media, έτρεχα να ετοιμαστώ. Την Παρασκευή, πρωί πρωί, ήρθε η αδερφή του καλού μου και νονά του Αρούλη με τον άντρα της και την ανιψιά μας τη Ζένια. Η Ζένια έχει και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Κωνσταντίνα, αλλά δυστυχώς έμεινε πίσω για τις εξετάσεις των Αγγλικών και δεν κατάφερε να μας επισκεφθεί.

Έπρεπε λοιπόν να οργανωθώ, να δω τι θα μαγειρέψω για φαγητό, να φτιάξω τα γλυκάκια μου και εννοείται να ετοιμάσω και τα δωράκια των κοριτσιών και της νονά μας. Να ετοιμάσω το σπίτι γενικότερα αλλά και να φτιάξω ένα πλάνο για το πως θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο μας. Θέλω οι καλεσμένοι μου να απολαύσουν την διαμονή τους, στο σπίτι μου και για αυτό θεωρώ ότι είμαι αποκλείστικά υπεύθυνη εγώ.

Σήμερα όμως θα σου δέιξω μερικά από τα δωράκια που ετοίμασα και σε άλλο post που θα ακολουθήσει, θα σου πω πως περάσαμε τελικά!

Μετά από πολύ πολύ σκέψη για τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια των κοριτσιών και της νονάς, αποφάσισα ότι ήθελα να τα φτιάξω εγώ και κατέληξα στα εξής.  Για τα κορίτσια, αγόρασα δύο λευκές και πολύ οικονομικές κούπες, και έγραψα πάνω τα ονοματά τους. Κάθε κούπα, περιλαμβάνει μείγμα σοκολάτας σε σκόνη και marshmallows, ένα σοκολατένιο κουταλάκι και ένα καλαμάκι που κάνει ακόμη πιο σοκολατένιο το ρόφημα τους. Εξήγησα στη Ζένια πως θα φτιάξει τη σοκολάτα και πραγματικά ενθουσιάστηκε με το δωράκι.

Πρώτη φορά ζωγράφησα κούπες και πραγματικά ενθουσιάστηκα με το πόσο έυκολο και πόσο γλυκό δωράκι είναι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μαρκαδόρο πορσελάνης, μπορείς να βρείς σε πολλά χρώματα. Γράφεις το μήνυμα σου πάνω στην κούπα ή ότι άλλο θέλεις , την αφήνεις στην άκρη για περίπου 24 ώρες και έπειτα την ψήνεις στο φούρνους για 30′- 35′, στους 150οC  και είναι έτοιμη.

IMG_20151222_103205

Μετά σειρά είχε η νονά μας, της έφτιαξα αυτό το πολύ όμορφο καλάθι και το γέμισα με διάφορα γλυκάκια που είχα φτιάξει. Έβαλα μέσα ένα κεράκι, μερικά Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα, marshmallows, ένα βαζάκι με μελοκαρονά που έφτιαξα και ένα με σοκολοτάκια που επίσης έφτιαξα. Πως σου φαίνεται το δώρο της νονά μας?

IMG_20151222_103424

Και μιας και μιλάμε για δώρα, σήμερα το πρωί πηγαίνοντας τον Άριστείδη στον παιδικό, δώσαμε και το Χριστουγεννιάτικο δωράκι μας στην αγαπημένη μας Κυρία Αρετή.  Μέσα σε ένα βάζο μαρμελάδας, έβαλα μερικά red velvet cupcakes, και θρυμάτισα αυτά τα γνωστά κόκκινα γλυφιτζούρια που μοιάζουν με μπαστουνάκια και τα έριξα και αυτά μέσα. Αγόρασα και ένα πολύ όμορφο γουράκι που ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωση και το έτοιμο το δωράκι μας.

PicMonkey Collage

Είναι πολύ όμορφο να κάνουμε δώρα τις γιορτές σε αγαπημένα προσωπά. Πιστεύω πως αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν είναι χειροποίητα γιατί  έχουν φτιαχτεί με πολύ αγάπη και μεράκι. Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι δώρο να κάνεις σε κάποιον αγαπημένο.

Και δεν τελείωσα ακόμη, έχω να δείξω και άλλα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Καλά Χριστούγενα να έχουμε με υγεία!

Σε φιλώ,

Untitled

13 thoughts on “Δωράκι για την Νονά και την Δασκάλα

  1. Πολύ όμορφα όλα Αθηνά μου! Και του χρόνου!!
    Υ.Γ. Μου άρεσε πάαααρα πολύ η ιδέα για τις κούπες!!! Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω στις νονές μας! Αλήθεια τους μαρκαδόρους πού τους βρίσκεις;;;;

    Like

  2. Πολύ ωραια τα δωράκια σου!!! Κι εγω έδωσα στις δυο νονές το Σάββατο και σήμερα έχω να τελειώσω για τις δασκάλες των μεγάλων! Καλές γιορτές!!!

    Like

  3. Μα τι καταπληκτικά δωράκια είναι αυτά;! Υπέροχα Αθήνα μου μπράβο σου, αυτά τα δώρα είναι ανεκτιμητης αξίας! Φιλάκια πολλά και καλές γιορτές να έχετε!

    Like

    1. Έτσι ακριβώς,σημασία για μένα έχει η κίνηση και ακόμη περισσότερο όταν το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος.Καλές Γιορτές Μαρία!

      Like

  4. Τέλεια τα δωράκια σας Αθηνά! Τυχεροί οι παραλήπτες σας! Και του χρόνου με υγεία! Καλά Χριστούγεννα!

    Like

  5. Καλή Πρωτοχρονιά, Αθηνά, με υγεία και χαρά! Πολύ όμορφες οι ιδέες δώρων σου!
    Τα χειροποίητα δωράκια έχουν πάντα κάτι το ξεχωριστό! Προσωπικά, μιας και δεν πρόλαβα να φτιάξω κάτι χειροποίητο φέτος, εξάντλησα όλη την χειροποίητη “τέχνη” μου στο αμπαλάζ 🙂
    Φιλιά!

    Like

Leave a comment