Οι Βόλτες μας

Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος….

Για την σημερινή απογευματινή μας βόλτα, σκεφτήκαμε, αντί για τα συνηθισμένα (καφέ σε κάποιο παιδότοπο ή κατι ανάλογο), να επισκεφθούμε το άλσος που βρίσκεται κοντά στη περιοχή μας. Στόχος μας, να “ξεθεώσουμε” τον Αριστείδη, να κουραστεί ώστε να κοιμηθεί σαν πουλάκι, μπας και αύριο Σάββατο κοιμηθούμε ένα “τσακ” παραπάνω.

Ίσως να με θεωρείτε υπερβολική, αλλά τον τελευταίο καιρό (δηλαδή από τις καλοκαιρινές διακοπές και μετά)δεν κοιμάται πια συνεχόμενα. Μπορεί να φταίμε και έμεις, δε λέω, αφού στις διακοπές δεν είχαμε μαζί μας παρκοκρέβατο και αναγκαστηκά κοιμόμασταν οι τρεις μας.  Και τώρα ίσως αισθάνεται μοναξιές στο δωματιό του. Έχει περάσει όμως ένα μήνας από τότε που μπήκαμε στη καθημερινή μας ρουτίνα, παρ’όλα αυτά ο Αριστείδης μπορεί να ξυπνήσει τη νύχτα δύο με τρεις φορές σίγουρα και αν έχει κέφια (όπως χθές το βράδυ) μπορεί και παραπάνω. Το χειρότερο φυσικά είναι να πρέπει να ξυπνήσεις και το πρωί να πας στη δουλειά.

Οπότε να μην χαρούμε και εμείς λιγάκι το ξύπνημα του Σαββάτου? Μεταξύ μας, χλωμό το βλέπω , αλλά δεν πειράζει η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, σωστά?

Ξεκινήσαμε λοιπόν την επιχέιρηση “ξεθέωμα” του Αριστείδη. Πρώτη φορά θα πηγαίναμε στο άλσος, οπότε πήρα μαζί κρεμούλα για τα κουνούπια και κρεμούλα σε περίπτωση που μας τσιμπίσει κουνουπάκι, ένα μικρό κολατσιό για τον Αριστειδάκο και φυσικά νεράκι. Έτοιμοι!

Με το που φτάσαμε πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε, δεν γνωρίζαμε τόσο καιρό, πως τόσο κοντά μας υπάρχει αυτή η μικρή, όμορφη, τεχνητή λίμνη.20150918_183327

Και ο ανεμόμυλος στη μέση, σωστό στολίδι. Αφήσαμε λοιπόν τον Αριστείδη ελεύθερο να κάνει ότι θέλει, μιας και ο χώρος γύρω από τη λίμνη ήταν ουσιαστικά φραγμένος και δεν υπήρχε κίνδυνος να πάθει κάτι. Το πόσο το ευχαριστήθηκε δεν λέγεται, έτρεχε πάνω – κάτω, φώναζε, γελούσε. Ήταν πραγματικά σκέτη απόλαυση.20150918_183535

Μαζί του βέβαια, τρέχαμε και εμείς.. Ο Μπαμπάς, ίσως λίγο παράπάνω.20150918_185852Περάσαμε πολύ όμορφα και χαλαρώσαμε μετά από μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα. Τελικά αντί για τον Αριστείδη, εμείς ξεθεωθήκαμε, αυτός και που ήρθαμε σπίτι συνέχισε να παίζει με τα παιχνίδια του και να κάνει πάλι τα δικά του. Ακούραστος, βρε παιδί μου. 20150918_183755Παρ’όλα αυτά, ήπιε το γαλατάκι του και τον πήρε αμέσως ο ύπνος. Κοιμάται τώρα σαν αγγελουδάκι.

Εσάς τα παιδάκια σας  κάνουν συνεχόμενο βραδυνό υπνο?

Φιλιά και να έχουμε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s